Maak je jacuzzi start klaar voor de zomer!

Een Relaxation Spa Jacuzzi is fantastisch om te hebben in de zomer, om gasten te vermaken of gewoon om er zelf van te genieten. Of je hem nou de hele winter hebt gebruikt of heb afgedekt tijdens het koude seizoen, er zijn een paar dingen die je moet doen voordat je hem de hele zomer kan gebruiken. Volg onze tips om je jacuzzi klaar te maken voor de zomer, en je blijft er zeker plezier van houden het hele seizoen door.

Laat het water weglopen 

Laat het water van je jacuzzi leeglopen en maak hem goed schoon voordat je er voor de eerste keer deze zomer in gaat. Als je je spa het hele jaar wilt gebruiken, zorg dan dat je hem om de vier maanden leeg laat lopen en schoonmaakt.

Spoel de leidingen door. Dit is net als het indrukken van een resetknop. Je zal trots zijn om gasten in je spa te hebben die weten dat hij sprankelend schoon is!

Controleer de jacuzzi 

Ontkoppel de jacuzzi van alle stroom voordat je hem bijvult en controleer of alles werkt: jets, pompen, kleppen, alles. Verwijder al het vuil of roet dat zich mogelijk heeft opgehoopt.

Als er iets niet goed werkt, loslaat, of als je scheuren of lekkages hebt, neem dan contact op met een van onze spa-professionals. Onze jacuzzi’s  zijn de beste in hun klasse en we bieden je altijd hulp bij het onderhoud van je jacuzzi gedurende het hele seizoen. Ook als je een tweedehands jacuzzi hebt gekocht, of hulp nodig hebt bij het installeren van een jacuzzi warmtepomp kunnen wij je helpen. Daarnaast kunnen we je ook bijstaan met jacuzzi onderdelen en onderhoud.

Aanpassen voor het seizoen 

Als je je jacuzzi ‘winterklaar’ hebt gemaakt en hem inactief hebt gehouden tijdens het winterse laagseizoen, heb je misschien een paar aftappluggen en fittingen losgemaakt. Draai deze weer vast, zorg ervoor dat de pomp is aangesloten, sluit alle aftapkranen en open alle plakventielen.

Controleer ook de filters. Als ze gewoon vuil zijn, spuit ze dan in met filterreiniger. Als ze beschadigd zijn, vervang ze dan voordat je je jacuzzi voor de zomer gaat gebruiken.

Vul de jacuzzi 

Gebruik een filter voor je slang om te voorkomen dat hard water en ongewenste chemicaliën direct in de jacuzzi terechtkomen wanneer je hem bijvult. Plaats de slang in de filterput van de jacuzzi (of gewoon in het algemene filtergebied) om hem door de leidingen te laten circuleren en eventuele luchtbellen die vastzitten in de leidingen eruit te duwen. Pas op dat je niet te veel vult!”

Vul de pomp

Oké, dus als je een jacuzzi hebt, wil je er zeker van zijn dat je deze goed onderhoudt. Anders krijg je misschien last van luchtbellen in de leidingen en dat is echt vervelend. Dus, wat moet je doen? Ten eerste moet je de jacuzzi loskoppelen van de stroom en dan de pomp vinden. Sluit de waterstroom af en laat alle overtollige lucht ontsnappen door de ontluchtingsklep los te draaien. Als het sissen stopt, draai je de klep weer vast en sluit je alles weer aan op de stroom. Zorg ervoor dat de jets soepel werken voordat je doorgaat.

Test het water

Vervolgens moet je het water testen met speciale strips om te controleren of de zuur- en alkaliteit in balans zijn. Voeg chemicaliën toe om het water te behandelen, maar zorg ervoor dat je ze niet rechtstreeks in het water giet. Gebruik alleen chemicaliën die speciaal zijn gemaakt voor jacuzzi’s. Als je niet zeker weet welke chemicaliën je moet gebruiken, bel dan de serviceafdeling voor hulp.

Check de afdekking

Controleer de afdekking van de jacuzzi ook op scheuren en zorg ervoor dat deze goed is afgesloten om de temperatuur op peil te houden en ongewenste beestjes buiten te houden. Als de hoes beschadigd is, koop dan een nieuwe.Tot slot, als het water te warm is, kun je de temperatuur wat lager zetten. Test het uit en als het te koud is, draai het dan weer omhoog. 

Klaar voor het grote genieten!

Het kost wat moeite om jouw spa klaar te maken voor het seizoen, maar de beloning is fantastisch. Als je jouw spa goed onderhoudt, gaat hij jarenlang mee en hoef je minder vaak reparaties uit te voeren. Plan deze zomer gezellige bijeenkomsten en maak van jouw jacuzzi het middelpunt van het plezier. 

Het is tijd om een feestje te geven voor jouw beste vrienden en ze kennis te laten maken met jouw spa voor dit seizoen! Maar let op dat je niet teveel mensen uitnodigt, anders wordt het krap in de spa. Je kunt naast het bad ook andere leuke activiteiten organiseren, zoals frisbeeën of lekker barbecueën. Vergeet niet om een vrolijke afspeellijst samen te stellen en sfeervolle lichtjes op te hangen voor extra gezelligheid. Nodig je vrienden uit voor een verfrissende duik in jouw sprankelende, zomerse jacuzzi!